Een chemische peeling voor het gezicht: Wat te verwachten
/
/
Een chemische peeling voor het gezicht: Wat te verwachten

Een chemische peeling voor het gezicht: Wat te verwachten

Wat is een chemische peeling?

Een chemische peeling voor het gezicht is een procedure waarbij een chemische oplossing op de huid wordt aangebracht om beschadigde huidcellen te verwijderen, rimpels te behandelen en littekens en verkleuringen door zonnevlekken te corrigeren. Chemicaliën in de peeling bevatten verschillende soorten zuren met verschillende dieptes van huidpenetratie. Er zijn veel opties, afhankelijk van je behoeften en hoe gevoelig je huid is. YourFace Clinics biedt verschillende soorten chemische peelings, afhankelijk van jouw huidtype.

Hoe bereid je je voor op een chemische peeling?

Nadat je een gerenommeerde, door het board gecertificeerde plastisch chirurg of dermatoloog hebt gekozen, is de eerste stap om een pre-procedure consultatie te plannen om je redenen voor een chemische peeling en je verwachtingen van de behandeling te bespreken. Je gezondheidsgeschiedenis en medicijnen zullen worden beoordeeld om te zorgen dat je een geschikte kandidaat bent voor de procedure.

Deze beoordeling omvat een screening op een geschiedenis van diabetes, voedingsdeficiëntie, fotosensitiviteit, abnormale littekenvorming, eerdere bestraling, recente gezichtsoperatie, huidcondities, gebruik van isotretinoïne of orale anticonceptiva, rookstatus, zwangerschapsstatus en de mate van dagelijkse blootstelling aan de zon. Deze factoren kunnen het risico op complicaties verhogen. YourFace Clinics heeft hiervoor een uitgebreid intakeproces.

De voorbereidingsfase

Vervolgens wordt een lichamelijk onderzoek van de huid uitgevoerd om de dikte, gezondheid en conditie van de huid te beoordelen. Er kunnen foto’s worden gemaakt om de huidconditie voorafgaand aan de procedure vast te leggen.

Tijdens de 2-4 weken voor je geplande chemische peeling, zijn er een aantal voorbereidingsactiviteiten die worden uitgevoerd om de effectiviteit van de behandeling te optimaliseren, “priming” genoemd. UV-blootstelling moet worden beperkt en een breedspectrum zonnebrandcrème met een SPF van 50+ moet elke ochtend worden aangebracht. Bepaalde crèmes die tretinoïne, hydrochinon, glycolzuur of salicylzuur bevatten, kunnen worden voorgeschreven.

Tijdens de procedure

De dag voorafgaand aan je procedure moet het gezicht worden gewassen met een niet-residuzeep. Vochtinbrengende crèmes en make-up moeten worden vermeden. YourFace Clinics benadrukt het belang van een goede voorbereiding.

Chemische peeling wordt uitgevoerd in een speciale kantoorruimte met geschikte verlichting en ventilatie. Je ligt in rugligging en je ogen zijn gesloten tijdens de procedure, met geschikte oogbescherming. Een neutrale pasta kan worden aangebracht in gebieden rond je ogen, neus en mond om te voorkomen dat de chemische peelingoplossing zich in die gebieden ophoopt. Voor diepere peelings kan een ontspannings- of pijnmedicijn worden gegeven vlak voor de procedure.

De applicatiemethode

De applicatiemethode kan verschillen, afhankelijk van het gekozen peelingmiddel. Vloeibare oplossingen kunnen worden aangebracht met een kwast, wattenstaafje of gaaszwabber. Voor gels wordt meestal een houten of plastic spatel gebruikt. Het peelingmiddel wordt eerst aangebracht op gebieden met dikkere huid, zoals het voorhoofd, de wangen, de neus en de kin. Vervolgens wordt het middel verspreid naar andere delen van het gezicht met stevige, gelijkmatige streken in dezelfde richting. Tijdens de procedure kun je wat milde gevoeligheid voelen terwijl de chemische peeling op je huid zit.

Na de procedure

Na een chemische peeling zal je huid waarschijnlijk rood zijn en geïrriteerd lijken. Diepere chemische peelings kunnen leiden tot verhoogde roodheid en zwelling. Het is ook normaal om een aanhoudend brandend of prikkelend gevoel te hebben. Een beschermende zalf, zoals vaseline, kan worden aangebracht om het gebied te verzachten, en de symptomen zouden binnen een tot twee weken moeten verdwijnen. YourFace Clinics biedt nazorginstructies om je huid te helpen herstellen.

Make-up kan meestal de volgende dag worden gedragen bij lichte peelings, en na een week bij middelmatige peelings. Het kan een paar maanden duren voordat de huid volledig terugkeert naar normaal en de volledige resultaten van de peeling worden getoond. Aanbevelingen zoals routinematig reinigen, hydrateren en minimaliseren van blootstelling aan de zon zullen helpen om de resultaten van de chemische peeling te verlengen.

Conclusie

Chemische peelings zijn een snelle, veilige en kosteneffectieve methode voor huidverjonging. Succesvolle chemische peeling is afhankelijk van het juiste afstemmen van de motivatie van een patiënt voor de procedure en het geschikte peelingmiddel. Bij cosmetische kliniek Amsterdam kennen we de risico’s en voordelen en bepalen we wat het beste bij je past.

Bron: Yourface.nl

Share this post

There are no comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.